LMC Spa kvalifikation

Kvalifikationen til Michelin Le Mans Cup løbet på Spa Francorchamps blev kørt under rigtig svære forhold for kørerne.

LMC holdene havde haft sammenlagt to en halv times træning gennem fredagen, men det foregik alt sammen på knastør asfalt. Som så ofte før, er den belgiske bane udtilregnelig vejrmæssigt – og det fik kørerne at føle i kvalifikationen, hvor det havde småregnet i minutterne op til. Tilmed var det Bronzekørerne, som skulle i bilerne til kvalifikationen. Så der var optræk til rigtig mange afkørsler og potentielle afbrydelser.

Først skulle de 5 GT3 biler på banen til deres 15 minutters kvalifikation. Der var desværre lidt mandefald i forhold til de tidligere afdelinger, da hverken AF Corse #51 eller Ebimotors Porsche #46 var til start denne gang.

Alle kørerne kom stille og roligt rundt på opvarmningsomgangen, hvorefter de skulle forsøgte at køre en så hurtig og sikker omgang som muligt.

GMB Motorsport Honda #44 var den første bil til at sætte en hurtig tid, hvor Jens Møller så ud til at finde noget greb og linjer, som ingen andre af kørerne kunne. Den første omgang var omkring 10 sekunder hurtigere end alle andre! Det forspring blev dog stille og roligt reduceret senere i sessionen, hvor Kristian Poulsen i GMB #55 forbedrede sig markant på anden omgang, så han kun var 2,7 sekunder langsommere end Møller.

Med få minutter tilbage af sessionen var det en GMB 1-2-3, da Lars E. Pedersen i 88’eren kom ind på 3. pladsen.

Bullitt Racing Aston Martin #99 forbrød sig mod Track Limits, og mistede derved en af deres hurtige omgangstider.

GMB Motorsport Honda #44
Photo: JJ Media

GMB Motorsport Honda #44 med Jens Møller (og Gustav Birch) tog Pole Position med 1,691 sekunder ned til GMB Motorsport Honda #55 med Kristian Poulsen (og Kasper H. Jensen), mens Bullitt Racing Aston Martin #99 med Stephen Patrick (plus Valetin Hasse-Clot) var 5,179 sekunder bagude.

GMB Motorsport Honda #88 med Lars Engelbrekt Pedersen (plus Jan Magnussen) kvalificerede sig som firer.

Herefter skulle 31 LMP3 racere på banen i 15 minutter.

Der var efterhånden et tørt spor rundt på hele omgangen, hvilket indbød kørerne til at tage flere chancer. Allerede i slutningen af GT3 kvalen, lå de hurtigste kørere og kørte rundt på de ellers superglatte curbs.

Der var allerede ballade på ud-omgangen, hvor Racing Spirit of Leman #43 kørte af banen på Kemmel Straight, men kunne selv køre videre, med skader på fronten. Der var problemer med MV2S Forestier Racing #28, som havde et spin i Jacky Ickx Corner, mens Nielsen Racing #4 gik i stå ude på banen, helt for sig selv.

Den stoppede #4 udløste et Rødt Flag – men først så sent, at nogle af kørerne allerede var startet på deres første hurtige omgang, så de måtte tøffe langsomt tilbage til pitten.

Da alle biler var tilbage i pitten, og Nielsen Racing #4 løftet væk fra banen, kunne kvalen gives fri igen, til de resterende 11 minutter og 57 minutter.

Efter alle biler havde sat deres første lyvende omgang, var WTM Racing #11 hurtigst foran Racing Spirit of Leman #43 og Reiter Engineering #76.

Der var dog stadig mulighed for alle de andre kørere, til at forbedre tiderne.

Reiter Engineering #76 forbedrede tiden, og hoppe ind på P2.

Den tid fandt Freddie Hunt til gengæld på den 3. flyvende omgang, og hoppede ind på P1. Et halv minut senere slog WTM Racing #11 dog tilbage, og snuppede P1 tilbage.

Reiter Engineering #76
Photo: JJ Media

Omgangen efter var det igen Hunt på P1, og da det seneste, havde WTM Racing #11 allerede afbrudt deres sidste flyvende omgang.

Dermed var Reiter Engineering #76 med Freddie Hunt (plus Mads Siljehaug) på Pole Position, foran WTM Racing #11 med Torsten Kratz (plus Leonard Weiss), mens GRAFF Racing #40 med Luis Sanjuan (og David Droux) hoppede ind på P3 i allersidste øjeblik.

Team Thor #77 med Audunn Gudmundsson (plus Michael Markussen) kvalificerede sig som 6’er, mens COOL Racing #69 med Maurice Smith (plus Malthe Jakobsen) måtte nøjes med P14 – midt i feltet.

Nu har holdene små 3 timer, inden bilerne skal holde klar til start til 1 time og 50 minutters ræs. Optakten starter 15.45, og kan ses her.

Relaterede nyheder